GPS-t használok, de az az össz megtett kilométer mérésére alkalmatlan, műszakin meg tavaly is vacakoltak mert nekik fotón dokumentálni kell(ene) az óraállást...
Kb 3 éve egy ismerős segítségével készült egy hasonló műszer, sok-sok gyermekbetegséggel, de a tokozással és a kábelezéssel nem volt gond.
Sokat vacakoltam már azzal a rendszerrel és túl sok a hibája.
Az a sebességet egy 3x7 szegmenses LED kijelzőn írja ki, amit már egy enyhe napsütésben sem látni.
A bele tervezett LCD kijelző, amin a többi adatot kiírná meg elég silány minőségű és már a második döglődik benne... (a szűkös hely miatt meg nem rakhatok oda akármit)
Ráadásul a programmal is vannak gondok bőven, szóval összességében nem sokkal lennék előrébb ha a meglévő rendszerrel kezdenék valamit.(bár az érzékelőit megtartanám)
Akkor inkább ennek a hibáiból tanulva újra kezdeném az egészet és megpróbálnék építeni egy jobbat. A programozás részét azt hiszem inkább másra bíznám, az sose ment túl jól. A többi pedig a mostaninál is működött, azóta meg sokat tanultam/fejlesztettem azt is. (akkor csináltam először levilágítós módszerrel nyákot. Rögtönzött eszközökkel kb, hát olyan is lett. De azóta már sokkal jobb a helyzet ilyen téren is.)
A kijelző láthatóságán én is gondolkodtam. Sokkal rosszabb mint egy modernebb okos telefoné?