Rahed Lee Creative Commons License 2016.02.14 0 0 5121

Az a legnagyobb gond, hogy a gépekhez általában adott kezelési útmutatók, specifikációk igen nagy óvatossággal kezelendők. Elképesztő hanyagságok, hibák találhatók a leírásokban. Különösen a kínai származású gépekre igaz. Látszik, hogy muszájból lefordítottá, de arra sem veszik a fáradságot, hogy leellenőrizzék, hogy pl. a bázisáram 5, vagy 10A-től indul. Pedig ehhez csak be kellene kapcsolni a gépet, még hegeszteni sem kell vele. Van, hogy a beállítható paraméterek nem, hogy elmagyarázva sincsenek, hanem egyszerűen hiányzik 1-2 a leírásból. Sokszor már az eredeti angol leírás is hibás.

Most ezek után bízzon meg valaki abban, hogy ha a papíron, vagy a forgalmazó honlapján azt látja, hogy agregátorról is is üzemeltethető, akkor az valóban így is van. Mert a kínai aztán rámatricáz bármit, láthatjuk a hirdetésekben az egyfázisú 250-280A-es "brutál erős" 30 ezer Ft-os "ipari gépeket". A papír sok mindent elbír, kérdés, hogy tesztelték-e. Amikor úgy jönnek ki a boltból pl. originál Iweld-ek, hogy némelyiket be sem lehet kapcsolni, vagy hiányzik a hálózati kábelről a dugó, akkor nekem vannak kétségeim az alapos teszteléseket illetően.

A kelleténél alacsonyabb hálózati feszültség tudtommal ki is nyírhatja az invertert. Sok gépen ezért pl. így szerepel: 230V +/- 10%. És nem biztos, hogy csak annyi történik egy feszültségesés alkalmával, hogy ragad az elektróda.

De ebben a témában Csikarc a szakértő, hátha lesz hozzáfűzni valója. Én csak hangosan gondolkozom, lehet, hogy rosszul tudom.

Előzmény: Törölt nick (5120)