Rahed Lee Creative Commons License 2016.02.08 0 0 4922

Én már annyit szívtam hajdanvolt nagy márkákkal, hogy biztosan nem venném meg. Nótórius gépfelújító vagyok, nagyon sok régi profi szerszámgépet (Elu, kék Bosch, Electra Beckum stb), láncfűrészt, fűkaszát vásárolgattam már össze, hogy majd rendberakom. Általában el is készült mindegyik, de a végén szinte mindig oda jutottam, hogy majdnem ott voltam árban, mintha vettem volna egy újat, vagy kevesebbért egy olyan használtat, amihez hozzá sem kellett volna nyúlni. Akkor éppen nem volt rá egyben annyi pénzem, ezért gondoltam, hogy jó biznisz lesz, de a végén csak kifizettem közel annyit és rengeteg időm ment el vele. Az ipari gépekhez legalább van alkatrész - a régiekhez is - de nagyon drága minden. A Bleki régen sem volt igazán ipari kategória, de biztos, hogy klasszisokkal jobbak voltak, mint a mostani narancssárgák.

Én a helyedben kikoplalnék egy újat, vagy legalább olyan használtat, aminek nem húsz éve állították le a gyártását és a mai napig regnáló márkát, ami már tartalmazza az újabb technológiákat is. Labirint tömítés, lágyindítás, kuplung stb. Ki lehet fogni és alkatrészt is lehet szerezni hozzá.Szerintem ezzel a Blekivel nem foglalkozz.

Előzmény: vaz05 (4921)