isabellee Creative Commons License 2016.02.03 0 0 344

Igen, de a követői felé semmiféle effajta előírást, kívánságot nem fűzött hozzá.

Jezus szelid, es senkit sem kenyszerit semmire. Nemhogy rabeszelne, vagy kellemes dolgokkal kecsegtetne, hanem egyenesen azt mondja, hogy "aki utanam akar jonni, vegye fel keresztjet, es kovessen engem". Kovethetem ot hazaskent, de ha Isten erre hiv, kovethetem Ot ugyis, hogy mindent otthagyok: vagyont, lemondok a hazassagrol, szexualitasrol, stb. Nyilvan ezert mondta, hogy "van, aki a mennyek orszagaert lemond a hazassagrol". Igen, nem eloiras, es nem kotelezo, en is ezt mondom. De lehetseges, es van, akiket Jezus erre hiv.

A "szaporodjatok es sokasodjatok" nem vonatkozik mindenkire. Az emberisegre vonatkozik, altalaban. De lehet, hogy az egyiknek 10 gyereke van, a masiknak pedig 0. Ez kb. olyan felhivas, mint haboru idejen "vedjuk meg a hazat !". Mindenkinek harcolni kell ? Nem. Ez csak egy altalanos kijelentes. Vannak, akik elmennek haboruba, es vannak, akik nem.

Ettol fuggetlenul, ha te igy gondolod, hogy mindenkire vonatkozik, en nem akarlak az ellenkezojerol gyozkodni, ugyis folosleges. De mi a terved? El kezdted mar ezt a parancsot teljesiteni? Es mindenkit KENYSZERITESZ, mert szerinted ez a parancs mindenkinek szol ?

Egy ilyen kijelentésre nem lehet cölibátust építeni.

SZERINTED. Szerintunk meg lehet, es nagyon is ertheto minden. Mi sem mondjuk meg neked, hogy a te hited / vilagnezeted szerint te mit tehetsz, es mint nem.

No latod, ez az eroszakossag, amit te csinalsz. Te akarod megmondani, hogy a keresztenyek mit es mit ne csinaljanak, mikor nem is hiszel a Biblia Isteneben, szerinted Pal kitalalt szemely volt, es Jezus sem mondott mindent, ami a Bibliaban van, mert ezek "beszurasok".

Szomoruan veszem tudomasul, hogy neked az a nezeted, hogy a gyerek vallalashoz nem kell egy biztos hazassag. De persze, azt teszel, amit akarsz. Csak ezt a nezeted oszd meg a jelenlegi (ha van), vagy leendo baratnoddel. Az emberek tobbsege (foleg nok), stabil hazassagot szeretnenek. Persze, ha mindketten ugy gondoljatok, az mas. Csak az a nem jo, amikor az egyik ember becsapja a masikat. (Az egyiknek csak kalandot jelent egy kapcsolat, a masiknak pedig annal sokkal tobbet.)

Előzmény: kitadimanta (342)