maseratisti Creative Commons License 2016.02.03 0 0 4728

Kibontottam ma az alu huzalt, feltettem a dobra, és itt első körben meg is akadt a projekt :-)

A külső dobtól teflonon megy be a huzal (kb 60 cm hosszan) a gépbe, olyan gyönyörűen beleragad a huzal hogy ragasztóval sem kívánhatnék különbet. Gyors helyettesítés bringa bovdenkülsőre, abban szépen megy, könnyen húzható volt kézzel, de majd ide ki kell találnom valami mást. (merev réz fékcső?)

A következő kihívás az előtoló volt. A MIG munkakábelt rá sem raktam a gépre lévén abban ugyanaz a teflon volt (kék GCE) csak az előtoló görgőt cseréltem az aluhoz való"U" görgőre.

Itt is jött a szopás. Annak ellenére hogy az euro csati után már em volt semmi ellenállás, gyakorlatilag nem vitte az előtoló a huzalt, ha ráhúztam a szorító görgőre, akkor meg kilapult. 

Na most vagy az a 0,8-as (4043-as) AlSi5 huzal túl puha és vékony bármilyen eredményhez, vagy csak szorgalmasan kell szopatnom magam :-) Futok még pár kört ezzel a rendszer összeállítással mielőtt kijelentem hogy ez a huzal max a koktélparadicsomot felkötözgetni lesz jó itthon :-)

Előzmény: Rahed Lee (4725)