Valdi87 Creative Commons License 2016.02.03 0 0 235

Szia!

Ha nem cseréled ki a légzsákokat a műszerfalon vissza fog jelezni a légzsák kontroll lámpája és az épp légzsákok is tiltva maradnak és egy esetleges következő ütközésnél (persze ne legyen:)) azok sem fognak nyílni. Ha kicseréled az eldurrant lufikat még akkor sem lesz hibamentes a dolog, ugyanis van egy légzsák vezérlő elektronika (ez nem a motorvezérlő-ECU, ez valahol a középbox környékén található), ami ütközéskor rögzít egy ún. ütközés adatot. Amíg ebben a kütyüben szerepel ez az adat addig ugyanott jársz mintha nem cseréltél volna semmit (elvileg). Ekkor jobb esetben egy hozzá értő megpróbálja kitörölni ebből a légzsákvezérlőből ezt a hibát illetve az ECU-ban magát a hibakódot is és mindenki boldog. Rosszabb esetben vehetsz új légzsákvezérlőt is. Viszont van olyan is, hogy az újabb kocsik automatikusan törlik ezt, de ez Golf 5-nél szerintem még nem így van.  Továbbá érdemes megvizsgálni magát a légzsák indító érzékelőket ( a sérült részen) is ami magát az ütközést fizikailag érzékeli, hogy nem e roncsolódtak az ütközéskor. Az én ismereteim szerint valami ilyesmi a story, de a tévedés jogát fenntartom:)!

Remélem tudtam segíteni!

Üdv.

K.V.

Előzmény: mikcsek (232)