isabellee Creative Commons License 2016.02.03 0 0 338

Itt van az az ige, ahol Jezus arrol beszel, hogy valaki onkent lemondhat a hazassagrol a mennyek orszagaert:

Mt 19, 12

Van, aki azért képtelen a házasságra, mert úgy született. Van, akit az emberek tettek a házasságra alkalmatlanná. Végül van, aki a mennyek országáért önként mond le a házasságról. Aki fel tudja fogni, az fogja fel!

Ez pedig Pal korintusiakhoz irt 1 levelebol, 7. fejezet:

A colibatust ajanlja annak, aki ezt az ajandekot kapta. De aki nem, annak jobb, ha meghazasodik:

1. A keresztény házasság. Leveletekre azt válaszolom:
  2. Jó, ha az ember asszonnyal nem érintkezik. A paráznaság veszélye miatt azonban, legyen csak minden férfinak felesége és minden asszonynak férje.
  3. A férfi teljesítse házastársi kötelességét feleségével szemben, s ugyanúgy az asszony is férjével szemben.
  4. Az asszony nem rendelkezik tulajdon testével, hanem a férje. Ugyanúgy a férfi sem rendelkezik tulajdon testével, hanem a felesége.
  5. Ne tartózkodjatok egymástól, legföljebb közös megegyezéssel egy időre, hogy az imádságnak szenteljétek magatokat. Aztán térjetek vissza egymáshoz, hogy a sátán meg ne kísértsen, mivel nem tudtok önmegtartóztatásban élni.
  6. Ezt engedményképpen mondom, nem parancsként.
  7. Szeretném ugyanis, hogy mindnyájan olyanok legyetek, mint én magam, de hát mindenki saját ajándékát kapta Istentől, egyik ilyent, másik amolyant.
  8. A nem házasoknak és özvegyeknek pedig azt mondom:
  9. Jó, ha úgy maradnak, mint én is. De ha nem tartóztatják meg magukat, lépjenek csak házasságra, mert jobb megházasodni, mint érzéki vágytól égni.

De tudom, hogy mi lesz a valaszod:

- Jezusnal ez csak egy beszuras, nem is o mondta. :)

- Pal pedig nem szamit, mert Mozest koveti. :) (Mondjuk, nem tudom, hogy ebben az esetben hogyan, de mindegy.)

Előzmény: kitadimanta (337)