isabellee
2016.02.03
|
|
0 0
338
|
Itt van az az ige, ahol Jezus arrol beszel, hogy valaki onkent lemondhat a hazassagrol a mennyek orszagaert:
Mt 19, 12
Van, aki azért képtelen a házasságra, mert úgy született. Van, akit az emberek tettek a házasságra alkalmatlanná. Végül van, aki a mennyek országáért önként mond le a házasságról. Aki fel tudja fogni, az fogja fel!
Ez pedig Pal korintusiakhoz irt 1 levelebol, 7. fejezet:
A colibatust ajanlja annak, aki ezt az ajandekot kapta. De aki nem, annak jobb, ha meghazasodik:
- A keresztény házasság. Leveletekre azt válaszolom:
- Jó, ha az ember asszonnyal nem érintkezik. A paráznaság veszélye miatt azonban, legyen csak minden férfinak felesége és minden asszonynak férje.
- A férfi teljesítse házastársi kötelességét feleségével szemben, s ugyanúgy az asszony is férjével szemben.
- Az asszony nem rendelkezik tulajdon testével, hanem a férje. Ugyanúgy a férfi sem rendelkezik tulajdon testével, hanem a felesége.
- Ne tartózkodjatok egymástól, legföljebb közös megegyezéssel egy időre, hogy az imádságnak szenteljétek magatokat. Aztán térjetek vissza egymáshoz, hogy a sátán meg ne kísértsen, mivel nem tudtok önmegtartóztatásban élni.
- Ezt engedményképpen mondom, nem parancsként.
- Szeretném ugyanis, hogy mindnyájan olyanok legyetek, mint én magam, de hát mindenki saját ajándékát kapta Istentől, egyik ilyent, másik amolyant.
- A nem házasoknak és özvegyeknek pedig azt mondom:
- Jó, ha úgy maradnak, mint én is. De ha nem tartóztatják meg magukat, lépjenek csak házasságra, mert jobb megházasodni, mint érzéki vágytól égni.
De tudom, hogy mi lesz a valaszod:
- Jezusnal ez csak egy beszuras, nem is o mondta. :)
- Pal pedig nem szamit, mert Mozest koveti. :) (Mondjuk, nem tudom, hogy ebben az esetben hogyan, de mindegy.) |
Előzmény: kitadimanta (337)
|
|