Hát asszem itt az ideje, hogy másként gondoljunk a Varstroj-ra. Az új üzletükben most voltam először, hát leesett az állam. Ilyen profi és ilyen szép dizájnos gépeket nem sokat láttam eddig. Van még a sarokban a régebbi kocka trafósokból is, de már az új Daihen Varstroj gépek sorakoznak az első sorban.
Én ezt a Varmig 191-est akartam élőben megszemlélni: http://daihenvarstroj.hu/supermig-hegesztokeszulek
Hát ez sem egy kis darab, igen testes, masszív, de gyönyörűen, precízen megépített gép. Ez megy egy- és háromfázisról is, ezért kacérkodom vele. Igazán csak egy jó alapgép, de már ipari kategóriás. Szimpla görgős - de elég komoly huzaltolóval van szerelve, hat fokozat, szakaszos hegesztés és itt a vége. Semmi extra. De nem olcsó. Bruttó 215 ropi. Két év teljeskörű garancia, munkakábel, testkábel és reduktor van az árban. Sajnos nem megy okosba :-(
Beszélgettem az eladóval, kérdeztem, az alura való alkalmazásáról. Ő is azt mondta, hogy a görgő, teflonbélés és áramátadó cserével elvileg lehet vele aluzni is de azért így nem az igazi.