kneissl Creative Commons License 2016.02.02 0 0 3773

Ezt így nehéz megmondani, mert ez erősen függ a páratartalomtól.

Amikor brutál módba ( ruhaszárítás) van kapcsolva, akkor kb 300 watt a teljesítményfelvétel, de ilyenkor full gázon megy egyfolytában. Ha automatán van akkor attól függően, hogy megy-e a klímakompresszor is, vagy csak a ventilátor jár, 50-300W közötti teljesítményt eszik. 

Nálunk például egy kicsit több mint 10nmes 250 belmagasságú szobában volt kiteregetve egy fregoli ruha, amit ilyen üzemmódban estétől reggelig megszárított, de hogy a tartályba mennyi kondenzvíz lett, azt nem figyeltem.

Egy hat négyzetméteres fürdőszobában családi pacsálás után mindenhol állt a pára, és a csempéről szakadt a víz, azt kb két óra alatt teljesen kiszárította, és ahogy emlékszem 3-4 nap alatt telt meg az 5 literes tartály - de ez nem folyamatos üzem volt.

Most bekapcsoltam, és a kifújt levegőbe beleraktam két műszert, mind a kettő szerint kb 30C fokos és 30%rel páratartalmú levegőt nyom magából egy 6*15cm es kiömlőn 6m/sec "szélsebességgel. (ezt azért óvakodnék hirtelenjében m3/perc be átszámolni)

Szerintem egy olyan helyiségben, ahol tényleg túl magas a páratartalom (80 fölött) folyamatos automata üzemben egy nap alatt összehozhat egy tartálynyi (5L) kondenzvizet.

Én legutóbb az új ház építkezésénél használtam, a falfestés utáni száradásra segítettem rá, és akkor elég hamar kiszáradtak a falak. 

Előzmény: 0l0 (3771)