isabellee Creative Commons License 2016.02.01 0 0 309

Ezt ideig-óráig el lehet hinni, de egy gyászjelentés visszahoz minket az álomvilágból ide a Földre.

Ezt tanitja a keresztenyseg (marmint azt, hogy a lelkunk orokke el). De nem kotelezo hinni benne. Csak megmagyaraztam, hogy mi minden van Pal szeretet himnuszaban, a keresztenyseg szemszogebol nezve. Persze, aki nem hisz a keresztenysegben, az semmiben sem hisz, ami a Bibliaban le van irva.

Azert is irtam ezt le, mert ki nem allhatod Palt, es sok rosszat tulajdonitasz neki, es a tegnapi misen epp a szeretet himnusza volt az egyik olvasmany. Es azt is leirtam, hogy mit predikalt a pap (reszben), hogy lasd: mennyire nem masokkal foglalkoznak, hanem azzal, hogy hogyan tudnank teljesebb emberibb eletet elni - pl. a szeretettel.

Igy viszont, ha az egeszben nem hisztek, tiszta folosleges a Bibliaval ervelnetek. Azt kell mondanotok, hogy az egesz egy nagy hulyeseg, es ki kell dobni. En meg a Koranban es a Bhagavad Gitaban nem hiszek. Nincsen ezzel semmi baj.

Akkor mit keres az Isten (pláne Jézus) igéi között, mint  - értelemszerűen - követendő Szentírás?

Mar tobbszor leirtam: az Oszovetseg resze az Udvosseg tortenetnek. Ebbol ertjuk meg Jezus eljovetelet es kuldeteset. Es rengeteg tanulsagos tortenet van benne. Pl David kiralye, eki egy egyszeru pasztorbol lett kiraly (ismeros: utolsobol elso..).

Ami azt illeti többet tanultam Solohovtól (Emberi sors) Albert Schweitzertől (élete)...

Mar szamtalanszor leirtam: ha te semmi jot nem latsz a Bibliaban, semmi sem inspiral belole, csak a rosszat latod, akkor egesz egyszeruen nem kell olvasnod.

Ott és akkor a bibliai jézusi szeretetről beszéltem, ami sokkal inkább tisztelet lehetett, de akkor erre nem tértem ki, mert nem volt fontos.

Igen, mar egyre jobban kezdem erteni. Az Oszovetseg nem jo, Pal nem jo. Az evangeliumokban sok beszuras van, ezeket ki kell dobni. Es vegulis Jezus sem a szeretetrol beszelt, hanem tiszteletrol. A vegen ott tartunk, hogy semmi sem marad a Bibliabol - gondolom ez a cel. De hat akkor nem lenne egyszerubb kijelenteni, hogy az egeszet dobjuk ki, es olvassuk inkabb a Vedak konyvet?

Előzmény: kitadimanta (304)