kitadimanta Creative Commons License 2016.02.01 0 0 293

„A szeretet soha meg nem szűnik.”

Dehogynem, bármikor, ha nem kapjuk meg azt, amit szeretünk attól, akitől várjuk. Ti. valójában nem is az illetőt szeretjük, hanem azt, amit számunkra nyújt.

Ha olyasmit keresel, ami nem szűnik meg, az a tisztelet. Jézus is erre gondolhatott, amikor azt mondta Szeresd ellenségedet…. Sokkal ésszerűbb tisztelni…

„Azt mondta, hogy nyomtassuk ki ezt a reszt, es minden nap olvassuk el nagybojben.”

Mire mentél vele?

Szerintem sokkal többet ér, ha valaki a szűkebb-tágabb környezete tiszteletén dolgozik, mert az legalább megvalósítható ellentétben a mantrázott szeretettel, ami meddő igyekezet.

„Te most magadrol beszelsz? Hogy kinyitod valahol, es pontosan azt fogod csinalni?”

Nem, nem magamról beszélek, mert én soha nem fogom a tetteimet a Bibliából magyarázni, legfőképpen azért, mert sem magamtól, sem mások rábeszélésére nem fogok senkit kiirtani, megkövezni, stb…

„Hany keresztenyt lattal mar, hogy kinyitja a Bibliat, es elmegy olni,”

Egyrészt nemcsak keresztények lapozzák a Bibliát, másrészt volt rá példa épp elég. Még itt a Fórumon is (nem ebben a topikban) voltak, akik(nem egyes számban!) helyeselték a bibliai népirtást, ma is megtennék.

„Es most mit akarsz mondani? Tiltsuk be a Bibliat, mert barki barhol kinyithatja?”

Ez egy jó kérdés… Ez már nem az én tisztem, de ha feltetted a kérdést, illik nem megkerülni.

Nos, alapjáraton csak az Újszövetséget hagynám meg, s annak is legalább a felét kihúznám. Persze ez továbbra sem érdekelné az ateistákat, a keresztények, és különböző ágazatai meg azonnal Sátánt kiáltanának… Úgy, hogy olvasgathatnám egyedül. Akkor meg minek?

Cipelje csak mindenki a maga keresztjét, tanulja meg a maga megtapasztalásai által, hogy milyennek is kellene lenni egy „Szentírásnak”. Írja meg mindenki saját magának…

Előzmény: isabellee (258)