anegytech1 Creative Commons License 2016.02.01 0 0 43056

Sziasztok! Nemsokára szeretném megműtetni a szemem -5-ös kb, pontos értéket nem tudok, mert már 3 éve csak éves üzemorvosi vizsgálaton jártam, ott mindent rendben találtak, de pontos dioptria mérés nem volt. A szemüvege -4,5-ös, ez valamivel gyengébb, mint ami a tökéleteshez kellen, így én -5-re saccolok. Tervezem, hogy még alkalmassági előtt azért elmegyek a szemészetre.

Nagyon vaccillálok a kezelések között, de már szinte biztos, hogy az OptikMed-et választom, az tűnik a legszimpatikusabbnak. A PRK-nál kicsit zavar ez a hámlekaparás, de pont ma frissült a sasszem honlap (pár napja minden nap megnéztem, és ma egy darabig nem is volt elérhető), és látom, hogy van egy új kezelés, amit "Sasszem NO-Touch PRK"-nak hívnak. Annyi a különbség, hogy a hámréteget is lézerrel szedik le. Elvileg jóval pontosabb, kevésbé terheli meg a szemet és a gyógyulás is gyorsabb. 10-ezerrel drágább, mint a sima PRK, de nekem ez most nagyon tetszik :). A FEMTO-nál valahogy nekem nem tetszik a lebenykészítés, annak ellenére, hogy elvileg tutira a helyén marad, de mivan ha mégsem? Mégiscsak egy soha vissza nem növő valami lesz a szememen. :/ Nagybátyámat nemrég műtötték, a szaruhártyájának egy része magától levált. Elvileg nagyon ritka eset és senki nem tudja, mi okozhatja. De ennyi erővel azzal a lebennyel is lehet gond. Persze nem akarok senkit riogatni, aki ezzel kezelte a szemét.

Aki többet foglalkozott már a témával, mit gondol, erről lézeres hámeltávolítós PRK-ról? Nekem egyelőre ez a legszimpatikusabb :).