isabellee Creative Commons License 2016.01.30 0 0 222

hanem az a kérdés, hogy az Egyház miféle törvények betartása mellett szállt síkra.

10 parancsolat, Jezus szeretet torvenyei (szeresd Istent, a felebaratodat, az ellenseget, stb), bocsassal meg, legyel irgalmas, segits a bajbatjutottakon, stb.

Ha nem hiszed el, olvasd el a katolikus katekizmus, amely a katolikus hitet tartamazza.

De nem hiszem, hogy a Jehovak is a gyilkossagot hirdetnek. Pl. meg katonanak sem mennek el, annyira hisznek a "ne olj" parancsban, es az eroszak mentessegben.

De magarol a zsido vallasrol sem hiszem, hogy  a gyuloletet es az oldoklest hirdet.

Úgy tűnik, hogy nem a jézusi 'szeresd ellenséged' elvét, hanem a mózesi 'gyűlöld ellenségedet' tanítást követte.

Nekem nem tunik igy. A katolikus egyhazban nem ezt tapasztaltam/tapasztalom, hanem eppen ellenkezoleg. Nagyszeru papokkal es szerzetesekkel talalkoztam. De ha az elmult 100 evet nezem, akkor sem latok mast. Sot, ha az egesz egyhaz tortenelmet. Ha inspiraciot szeretnek, akkor mindig a szentek eletet olvasom.

Nem ketlem, hogy voltak olyanok, akik nem igazi keresztenyek voltak, es csak a sajat erdekeiket neztek.

Ezekben a sztorikban pedig, hogy tobb 10 000 embert lemeszaroltak, nem hiszek. Minden sztori el van ferditve. Pl. a Galilei sztori is. Nem az volt a baja az egyhaznak, hogy a heliocentrikus vilagkepet hirdette (ezt hirdette Kopernikusz is), hanem az, hogy a tudomanyos eredmenyeibol vallasi/filozofiai kovetkezteteseket vont le. (Ismeros, nem? Dawkins, Hawking, stb.) Az egyhaz tobbszor megkerte, hogy hagyja abba. MInden igerete ellenere ezt tovabb folytatta.  A kommunistak es liberalisok oriasi propagandat fejtettek/fejtenek ki a keresztenyseg ellen. Szived joga, hogy nekik hiszel. En meg inkabb hiszek Jezusnak, es a sajat tapasztalataimnak.

Előzmény: kitadimanta (216)