„Itt ugy tunik, mintha most a "fogat fogert" elved hirdetned, holott eppel ezzel szalltal szemben korabban.”
Nem, egyáltalán nem. A dolgok rendezéséről, a felelősségvállalásról beszélek,az egyenlő elbírálásról, azonos mértékkel való mérésről, a sunyimód utolsóként érkezőkről, a kiválasztottakról, akik előszeretettel szeretnek elsőként jutni a húsosfazékhoz.
„A szolobeszedi pelda Jezustol szarmazik.”
Biztos, hogy nem Tőle származik, ez a szemlélet sehogyan sem illik az Ő gondolatvilágába, ez kifejezetten a farizeusok lelkületének hű tükörképe.
Van egy másik ugyancsak figyelemreméltó mondat Jézusnak tulajdonítva a Mt 15:26-27. -ben, azonban
helyette inkább Barnabás evangéliumból idézem a folytatást a magyarázattal:
„A tanítványok azon a napon kérdezték Jézust, mondván: „Óh,
Mester, miért adtál ilyen választ az asszonynak, mondván, hogy ők kutyák?”
Jézus így válaszolt: „Bizony mondom nektek, egy kutya is jobb a körülmetéletleneknél.”"
Ahhoz képest, hogy a pogányok kenték királyukká, a pogányok tanítója volt, ez a kijelentés nem illik a képbe. Viszont illik a farizeus Pál barátja; a szintén kereszténygyűlölő Barnabáshoz.
Tehát nem kell mindent Jézustól valónak hinni, csak azért, mert valaki szándékosan Tőle származtatja...
"Nem arrol van szo, hogy en mit varok Istentol es masoktol, ha egyszer megtertem, hanem arrol, hogy en hogyan viszonyulok masokhoz."
Én sem arra lettem volna kíváncsi, hogy mit vársz bárkitől, hanem arra, hogy mit tartasz igazságosnak. Nem muszáj megválaszolni, hisz' az is egy válasz.