Szia! :)
Ez volt az alaprecept, amiből dolgoztam http://www.gorogkonyha.com/2012/09/fugelekvar.html , de volt még egy valamelyik blogról, (amit már nem tudok) de annyit tettem abból hozzá, hogy lereszelt friss gyömbért is főztem hozzá. Ami amikor kész lettem nagyon (túlzóan) elvitte a friss leki ízét. Picit el is keseredtem akkor, de ma már nagyon boldoggá tesz, mert az idő múlásával lecsillapodott az erős gyömbér íz, kellemesen pikánssá, különlegessé téve a csemegét. Szoktam az egyik pesti piacon egy mamókát látni,házi fügedzsemet árulni.
Egy kis üveg (kb 2.5dl) kikiáltási ára 1500 Ft-tól indul.
Ma már megértem, mert nagyon különlegesen finom!
A takarásról:
A fáimat mindenhol takarom, ahol csak lehet. Tetőtő talpig. (http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=132202560&t=9179725)
A bokrokat amíg kicsik voltak, (úgy 2m.-es magasság eléréséig) takartam ahol tudtam, levéllel, szalmával, egyebekkel. Ma már nem takarom semmivel, mert iszonyat magas és terjedelmes.