kitadimanta Creative Commons License 2016.01.27 0 0 129

„A szolosgazda tortenet eppen hogy Isten irgalmarol szol.”

Az igazságtalanság szerintem olyan messze áll az irgalomtól, mint Makó Jeruzsálemtől…

„Akkor most a "rossz" gyerektol elvenned a neki jaro orokseg felet, es a "jonak" adnad? Mert ugye, az igazsag ezt kivanna.”

Igen el. Sehol nem elegendő az utolsó pillanatban teljesíteni ahhoz, hogy a teljes időszakra/távra járó fizetséget megkapjuk. Egy maratoni versenytávot nem lehet megnyerni az utolsó kilométer teljesítésével… Vagy szerinted az is elegendő?

„Akkor ram is mondhatod, hogy igazsagtalan vagyok, es messze elkerulsz.”

Egy igazságot nem lehet igazságtalanságra építeni!

Vagy elfogadod, hogy a cselekedetek szerint ítélsz, vagy attól függetlenül egyenlően osztasz. Ez utóbbi esetben számíthatsz arra, hogy előbb-utóbb senki nem fog egyenletes jó teljesítményt nyújtani, csak az utolsó pillanatban.

Hol olvastad, hogy ez lenne Jézus tanítása?

Ő egész más mércét állított...

Mint látod, alább sehol nincs odaírva, hogy elegendő csak az utolsó pillanatban "beugrani" Amit kell, azt meg is kell csinálni, nem elég a töredékét produkálni:

Mt7:24 „Valaki azért hallja én tőlem e beszédeket, és megcselekszi azokat, hasonlítom azt a bölcs emberhez, a ki a kősziklára építette az ő házát:” - nemcsak a felét, hanem mindet!

Lk8:21 „Ő pedig felelvén, monda nékik: Az én anyám és az én atyámfiai ezek, a kik az Isten beszédét hallgatják, és megcselekszik azt.” - itt sem a feléről van szó!

Mt 7:21 Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. - és persze itt sem...

Itt meg még kommentár sem kell hozzá, mert elég egyértelmű az ítélet, mindenki a letett munka függvényében lesz "kifizetve":

Mt 16:27 „Mert az embernek Fia eljő az ő Atyjának dicsőségében, az ő angyalaival; és akkor megfizet mindenkinek az ő cselekedete szerint.”

1Pt 1:17 "És ha Atyának hívjátok őt, a ki személyválogatás nélkül ítél, kinek-kinek cselekedete szerint,..."

A Szőlősgazda esetéből levont egyházi tanulság igencsak primitív, álságos, erkölcstelen és Jézus-ellenes.

Előzmény: isabellee (125)