MF83 Creative Commons License 2016.01.26 0 0 9036

Szia! Egy pár dologban talán tudok segíteni. Nekem 8 személyes 2003-as 4 ajtós, tehát hátul felfelé nyílós ajtós traficom van.

A hátsó ablaktörlőm rossz volt vásárláskor és nem is éreztem szükségességét, úgyhogy ettől megfosztottam a gépet, a lyukat az ajtón bevakítottam (gumidugóval tehát visszaalakítható, ha kell), hogy kell-e szerintem ez egyénfüggő (a kisteher zárt, akkor se látsz ki a tiszta) az oldalsó elektromos  tükrök kiválóak, a tolatóradar meg "lát" hátrafelé tolatáskor...

A dupla tolóajtó nyilván előny, csak ritka.

Az üléspadok nem állíthatóak, nekem a középső sor jobbos tolóajtó felőli ülésének a háttámlája dönthető a hátsó beszállás segítése miatt, a hátsó sor pedig felhajtogatható, így növelhető a csomagtér. Az üléssorokat egyébként csak gyorszárak rögzítik, tehát könnyen kivehetők, de nem egyszemélyes mutatvány a súlyuk miatt. Ennyi praktikussága van, szerintem nem sok, hat különálló ülést én jobban el tudnék viselni és variálni is. A forddal nem tudom összehasonlítani, azt nem ismerem.

A tolóajtón van gyerekzár.

A műszerfalnál lévő lakat gomb minden ajtót zár. A 2007 utáni vagy faceliftes modelleken a gépkönyv szerint be lehet állítani, hogy  8 km/h elérésénél automatikusan lezár. Gyújtásra teszed a kocsit folyamatosan nyomod a lakat gombot csippanásig és tudja. Az én 2003-asomban ez az automatikus mód így nem működik, de lehet, hogy csak az enyémben nem, nem tudom.

Nekem a két első ajtóban van 1-1 gyári hangszóró és a tetőkárpitban kb a 3-ik sor felett egy-egy. Szerintem jól szól, bár én botfülű vagyok, de állítható a magas és a mély illetve, hogy milyen arányban szóljon jobb és bal oldalon illetve elöl-hátul.

Nem tudom milyen hátul a menetzaj, mert még csak a bal egyben ültem, de ott én kifejezetten csendesnek találom.

A négy évszakos gumi megint egyénfüggő kérdés, ki mit szeret, ugyanolyan mint a személyautónál, csak itt C-s gumi kell. A nyári gumi nyáron jobb, a téli télen, mint a négyévszakos, a négyévszakos meg elvileg mindig elfogadható, de nem kimagasló - elméletileg. Egyébként az egész kocsi inkább személyautós vezethetőségre, mint kibusz/kiskteher, legalábbis számomra.

Előzmény: ban.laszlo (9034)