Üdv,
4 éves Fagor FA3722X alulfagyasztós, No Frost-os hűtőnk úgy néz ki beadta a kulcsot. :( Természetesen a 3 éves garancián túl... A fagyasztó része működik, a sima hűtő rész nem. A márkaszervizes kijött, ránézett, azt mondja a feleségemnek: hűtőkör probléma, elszállt a gáz... Nem érdemes feltölteni, mert valahol szivárog, 1 hét múlva megint nem működne. Mivel a hűtőkör 90% habszivacsban van, nem lehet tudni, hol szivárog, ezért a hűtő KUKA!
Állítása szerint a mostani hűtőknél ez sajnos teljesen normális, 4-5 év után cserélni kell. Olyan vékony anyagból készítik a hűtőkör csövezését, hogy sajnos rendszeresen előforduló hibáról van szó. Mindenki rá van pörögve a kompresszorra, motorra, elektronikára, mostanában a legelterjedtebb probléma a hűtőkör.
Azt mondja, ez MINDEN márkát érint, talán az Eletrolux, Zanussi és Gorenje egy hajszállal megbízhatóbbak, de azt javasolta, hogy minél olcsóbb hűtőt vegyünk, mert 5 év múlva úgyis cserélhetjük...
Kicsit szkeptikus vagyok, létezik ez?
Mondjuk egyet nem értek: a mély és a sima hűtő egy körön van. Akkor gázszivárgás után hogy működhet tovább a fagyasztó rész? Nekem itt valami nem kerek... Sztem futunk még egy kört egy újabb szerelővel is (természetesen újabb 6 ezer Ft kiszállási/bevizsgálási díjért...)