Sándor111
2016.01.14
|
|
0 0
2304
|
Ez, amit leírtam a vészforgatókönyv, amiben valószínűleg ellesz a kivi és teremni is fog. Én biztos hogy nem alkalmaznám a helyedben, mert a tápanyagellátás a központi téma nálam. Nálam a kert szíve a komposztdomb, és mindenre gyakorlatilag korlátlan mennyiségben van értsd: készítek. Én a kivi alá is a sárga agyagon olyan földet csináltam, ami majdnem úgy néz ki mint a tiszta komposzt. Nálam az a szempont, hogy a lehetséges maximumon legyen a tápanyagellátás. A föld szerkezetének levegősnek kell lennie, ezzel egyidejűleg tartalmaznia azokat a tápanyagokat, amire a növénynek szüksége van valamint annyira nedvesnek lennie, amennyit a növény igyénel. Minél inkább eltér az adott növénynél szükséges ideális értéknél ez a pár tényező, annál kisebb a termés is. Persze lehet biztosítani a minimális feltételeket minimális szinten, de akkor nem szabad csodálkozni azon, hogy a növény nem szakad meg a terméstől, hanem épp csak túlél. Olcsó húsnak híg a leve - itt: a minimális igényeket biztosító / nem megfelelő tápanyagellátás a növény túléléséhez elég jó esetben. |
Előzmény: madpapa2 (2303)
|
|