Az en elso utam a Fulop-szigeteken ha jol emlekszem 7 honapig tartott. :-) Es utana meg jott tobb.
Szamomra erdekes kulturaja az orszag fo vonzereje, a termeszetet es a tengeralatti elovilagot sajnos nagyon lepusztitottnak talalom, bar aki keres, az talal.
Az El Nido es Coron koruli tajkepileg gyonyoru szigetek korul viszont viz alatt gyakran csak egy szetbombazott romhalmazt talaltam, es meg az olyan kiemelt merulohelyeken mint Balicasag es Pescador szigetek is csak aprobb halakat lattam.
Szoval e tekintetben Indonezia szerintem kenterbe veri.
A strandok nalam nem igazan tenyezok, az olyan nepszerubb tomeghelyeket meg mint Boracay es a Gilik igyekszem is messzirol elkerulni mindket orszagban.
Ami Bicolt illeti, en Naga mellett megmasztam az Isarogot, Iriganal megneztem a tavat, a Mayont csak lekaptam az elotte allo romokkal, viszont Donsolban szerencsere meg vagy tucatnyi cetcapat lattam egyetlen par oras kiruccanason.
Ezzel egyutt Bicol kulonosebben nem ragadott meg, a Visayakban pedig vegkepp csalodtam.
Az en kedvenc regioim a Cordillera es Ilocos, meg talan a Cagayan Valley egyes reszei, szoval osszessegeben Eszak-Luzon.
Mindanaoban is csalodtam, bar pl Marawi City es kornyeke erdekes elmeny volt, detto a Mt Apo megmaszasa.
A keleti parton Davao Oriental is eleg erdekes volt.