Na, akkor én most jól meghúzom itt magam a sarokban:-) A helyzet az, hogy én a "minek bonyolítsam, ha egyszerűen is megoldható, az eredmény pedig kiváló, van számtalan egyéb feladatom is itthon" kategóriába tartozó vagyok, vagy talán csak lusta? :-) Nálam ugyan nincs semmi extra ketyere, max. magok, ha olyan a kenyér/kalács, akkor aszalt vagy kandírozott gyümölcs, dió stb. és kb. ennyi. Porélesztő mindig van itthon, ha van éppen friss élesztőm, akkor az megy bele.
Még a recepteket sem tanulom meg, sőt az arányokat sem tudom fejből, a polcon a mappában ott a kezelési utasítás (alapreceptnél nyitva), kb. fél perc alatt zsupsz bele - szépen elrendezve - mindent a recept szerint, aztán dolgozgasson a kis kedves gépecske, nem érdekel a történet "egyéb része", csak a végeredmény:-)
Van egy tucat receptem, megsütöm éppen azt, amelyikre ingerenciánk támad, néhány éve, találomra csináltam egy karácsonyi (fahéjas, mézeskalácsfűszeres-mézes, néha, durvára tört diót is teszek bele) kenyeret, azóta ezen a recepten sem változtattam, húsvétkor tojásos kenyeret sütök, salátához paradicsompürés-olaszt, vagy fűszereset ... "oszt' joccakát" :-)
Ha egészen őszinte akarok lenni, akkor a főzéssel is így vagyok, kb. egy receptet sem tudok (semmilyet) kívülről, mert az agykapacitásom inkább másra tartogatom:-) Itt a net, a szakácskönyveim, egy komplett receptkártya-gyűjtemény (dobozában, ahogy illik), egy ajándék Lidl-s receptrendszerező "csurig" feltöltve innen-onnan kivágott, kapott stb. receptekkel, egy nagy mappában a szakács-konyhai újságokból kivágott receptek .... és a kenyérsütéshez a gépem használatija, tele receptekkel ... na én bizony, ezen felül nem töröm a fejem, ha kell valami, kikeresem, megcsinálom, megesszük és ennyi:-D