A kezelési utasításokban is leírják, hogy a sót és élesztőt külön kupacba tegyük a liszt tetejére, a víz pedig alulra kerül, de szerintem ezt sokan félreértik, mert csak késleltetett sütésnél van jelentősége. A szűkszavú leírás ezt elfelejti közölni.
Panasonic típusoknál például élesztőadagoló van a tetőbe építve, ami a kellő időben adja be az élesztőt. Nem véletlen, hogy ennél már nem írják elő az alulra tett vizet, sőt pont fordított az ajánlott sorrend, hiszen az élesztőnek nem tud ártani.
Enyém nem Panasonic, de már évek óta úgy sütök, hogy először a liszt, só, instant élesztő, majd az élesztő tasakjával (ha már úgyis ott van a kezemben), kicsit elkeverem a tetejét. Utána ráöntöm a vizet. Csak én egyéb okból szoktam rá erre, mivel már kopott a tengely, lötyög, így kevésbé szivárog be a víz csapágyhoz, ha felülre öntöm a vizet. (Így is időnként szétszedem, karbantartom.)
Adagolás közben a sütőforma rajta van a digitális mérlegen. 10 vagy 15 g só valóban nagyon nem mindegy, 500 g liszthez viszonyítva. 10 g alatt ízetlen, 15 g már igen sós.
Bio tönkölykorpát is szoktam hozzá adni (Sparban kapható, 200 grammos tasakban), 10-20 grammot, mivel a sima fehér kenyér nem tesz jót nekem, kell a rost is.