Törölt nick Creative Commons License 2016.01.11 0 0 292

"szerintem az elég könnyen belátható, hogy egy olyan ember akinek/emberek, akiknek a képessége, képzettsége és még feladata is (tehát ezzel foglalkozik teljes munkaidőben) egy bizonyos célt szolgál (a bölcs) sokkal valószínűbb, hogy helyes utat/irányt mutat azzal szemben, aki se nem felkészült, se nem képzett, se nem ez a munkaköre."

Szerintem az elég könnyen belátható, hogy egy olyan kérdésben, amiben nincs univerzálisan, mindenki számára jó válasz senki nem képes jó irányt mutatni.

"Ez nagyonis kívánatos(helyes) dolog, azonban vannak olyan fontos kérdések, melyek már a hétköznapi ember feladatkörébe tartozó döntéseket meghaladják, mert sokkal nagyobb ismereteket, ad abszurdum képességet, időt igényelnek, hogy az már meghaladja az ő kompetenciájukat."

És miből veszed, hogy ez ilyen kérdés lenne? Ezt persze már megkérdeztem többször is, de még mindig nem látom be, hogy miért is haladná meg az emberek kompetenciáját a családon belüli munkamegosztás? Én mindenhol azt látom magam körül, hogy ott, ahol nincs kulturális nyomás ott ez teljesen organikusan megy magától.

"Más szóval: nem szabad a ló egyik, vagy másik oldalára átesni, mert az nem visz előre. Sem a teljes irányítottság, sem a szükséges információk (irány) hiánya nem vezet jóra. Itt is a középút jelenti az ideális megoldást. (Mint annyi másszor)"

Öhm, ez nem két oldala annak a lónak, ez két külön dimenzió. Az információt maximalizálni kell, az irányítottságot minimalizálni.

Előzmény: kitadimanta (291)