Törölt nick Creative Commons License 2016.01.11 0 0 289

"Egy mondjuk allamilag tamogatott inspiracio / motivacio hatasara egyesek tenyleg az hiszik, hogy mennyire fontos ez az ugy (hogy nok legyenek ezen a teruleten), es hogy mennyire fogjak segiteni oket, es mennyire sikeresek lesznek."

Én nem erre gondoltam, ne arra inspiráljuk őket, hogy nők legyenek a területen, az semmit nem jelent, az nem érdem, nem kvalitás hogy mi van a lábad közt. Arra inspiráljuk őket, hogy érdeklődjenek a világ iránt, a természettudományok, technológia stb iránt. És mindezt tegyük úgy, hogy egyszerre mindkét nemet megszólítjuk és akkor azok a fiúk és lányok, akikben az érdeklődés megvan mehetnek a pályára. De ehhez kellenek például női példaképek a lányoknak, ahogy a fiúknak is vannak férfiak és el kell törölni az egyeseknél még mindig létező negatív sztereotípiákat.

"Amerikaban altalaban ezt a muszaki / termeszettudomanyos palyat altalaban is "eroltetik", mondvan, hogy nincs eleg tudos, kutato, programozo, stb. A valosag ezzel szemben teljesen mas: rendkivul nehez megszerezni egy professzori allast egy egyetemen, vagy egy kutatoi allast. Espedig reszben azert, mert kulfoldrol (India, Kina, stb.) nagyon sokan jonnek, es ezeken a palyakon helyezkednek el."

Ennek az az oka, hogy alacsony a színvonal, a színvonalat pedig csak kétféleképpen lehet emelni: ha több embert motiválnak egy adott pályára és akkor több tehetség is kerül be. A másik pedig, hogy a borzalmas amerikai közoktatást kellene fejleszteni, elég röhejesen sokadik a világ legtehetősebb országa a saját gyerekeinek oktatásában.

"Egy nonek gyakorlatilag nincs mas valasztasa, mint hogy egyetemre menjen, es en ezt ajanlom is minden nonek. De egy "normalis" allast egy no mar szinte csak egyetemi vegzettseggel tud megszerezni."

Szerintem ez mindkét nemnél így van már.

"A noknek mindenkeppen KELL az egyetem, mert nem tudjak massal kompenzalni - pl. innovacioval, sajat business kiepitesevel, stb. Egy ferfinek, ha nagyon-nagyon jo, nem kell egyetem. Pl. Bill Gates, Mark Zuckerberg, Steve Jobs es Edward Snowden kozul egyiknek sincs egyetemi diplomaja (elkezdtek, de nem fejeztek be). De a vallalkozasoknal is igy van. Egy ferfi lehet jo szakember, es nagyon jol kereshet (epitkezes, villanyszerelo, stb.) A nok kozott nincsenek ilyenek, illetve nagyon ritka."

Nem hiszem, hogy Zuckerberg, Jobs, vagy éppen Bill Gates lenne a követendő példa egyik nem számára sem. Ők a férfiak közt is kivételek. A legtöbb billgates a garázsban ragadt, nem lett milliárdos. Egyetemet nem igénylő szakmák mindkét nem számára adottak, nem csak férfiaknak. De minden esetben tovább kell tanulni érettségi után ha jó állást akar az ember - férfiaknak is.

"De az egyetemi diploma otthon is "hasznosithato""

Ezzel maximálisan egyetértek. És nem csak gyakorlati haszon, a társadalom számára is hasznos, ha minél nagyobb réteg művelt, kiszélesedett látókörű, képes kritikus gondolkodásra, kemény munkára, kutatásra, tanulásra stb. Ezekre szert lehet tenni az egyetemen - persze nem mindenkire ragad sok és az se mindegy milyen az az egyetem.

Előzmény: isabellee (287)