rocky reloaded
2016.01.11
|
|
0 0
480
|
Hm, lehet, hogy újra kell gondolni ezt az egész Merkel körüli hacacárét. Itt egy mai cikk a www.t-online.de-böl (a Spiegel Online-ból vették át):
http://www.t-online.de/nachrichten/deutschland/gesellschaft/id_76602836/uebergriffe-in-koeln-us-medien-sehen-deutschland-auf-der-kippe.html
Ebben az áll, hogy az USA-ban is elkezdték bizonyos körök Merkel lemondását forszírozni. Persze mások meg méltatják Merkelt. Ezt nem igazán tudom megítélni, mert nem ismerem az usák médiák mozgatórugóit. Viszont anno a meghekkelt USA-követségi táviratokból kiderült, hogy az usákok nem igazán csípik Merkelt, mert nem tudtak rajta sokáig fogást találni és a berlini usák nagykövetségen elnevezték Merkelt "Teflon-Angie"-nak, mint akiröl minden lecsúszik. Lehet, hogy az a leléptetési stratégia (ez persze csak az én szubjektív spekulációm), hogy belekényszerítették Merkelt egy olyan döntésbe, amely döntés eredményeképp kiszalad mögüle a támogató bázis. Akkor meg könnyebb Merkellel elbánni és leléptetni. Úgyhogy figyelni kell azt is, hogy az usákoknak ki tetszene, mint utód (az lenne a németek nyakára ültetendö Jaszenjuk). Sajnos sok részlet a háttérböl a köznép (mint mi is) számára nem ismert, de én személyesen úgy gondolom, hogy Merkel magától nem volt olyan hülye, hogy szabad akaratából egy ilyen hibás döntést hozzon. Mindenesetre 2016-ban még várhatóan sok érdekes esemény várható a németeknél. Tegnap német járókelök elkezdtek verni (Kölnben) szíreket meg pakisztániakat (ketten kórházba is kerültek). Ami feltünö, hogy a korábbi komentátorfunkciókat a T-Online-nál egyszerüen letiltották. |
Előzmény: Törölt nick (478)
|
|