Törölt nick Creative Commons License 2016.01.11 0 0 285

„Ne terelj! MINDEN olyan kötelesség, felelősség és döntési kényszer, ami a háztartással kapcsolatos terheli a modern nőt is és még PLUSZBAN erre jönnek azok, amiket én írtam.”

"Mintha azt írtad volna, hogy ma sokkal könnyebb a háztartási munka, mint annak előtte…"

Befektetett időt és energiát tekintve kevesebb sok minden. Például takarítani egyszerűbb, ha van porszívó. De ettől nem jár több kötelességgel, felelősséggel és döntési helyzettel ha seprűt használ az ember. (Csak példaként mondtam.)

"Tapasztalat, vagy útmutatás hiányában ez törvényszerű, hiszen mindig kevesebb a helyes irány, mint a téves."

De az embereknek még mindig meg van a józan esze, nem dobókockát vetve döntenek.

"A bölcsek által kimunkált helyes irányra gondoltam, illetve arra, ha ez hiányzik, mert az a tudatlanságot, az irány nem-ismerését jelenti."

Mindig jobb, ha egy adott kérdésre nem a választ adjuk meg, hanem megtanítjuk az embereket gondolkodni, felmérni a helyzetet és a helyes döntést kiválasztani. És akkor meghozhatják a saját döntésüket. Szerintem a nemi szerepekben ez organikusan megtörténik párok közt. A probléma szinte mindig abból adódik, hogy a párok nem ismerik eléggé egymást az összeházasodás előtt.

Előzmény: kitadimanta (283)