Toleranciáért cserébe tolerancia jár, azért cserébe nem lehet azt követelni, hogy "márpedig te most tisztelni fogod azokat a hagyományokat, amik SZERINTEM fontosak, mert én olyan ki***ttul bölcsnek gondolom magam, hogy én ezt elvárhatom tőled."
Már eleve ez a fajta hozzáállás meghazudtolja a bölcsesség jelenlétét... Ezen jó lenne, ha elgondolkodnál kicsit.
Mindenki a SAJÁT elvei szerint éljen, ne másoktól várja el, hogy az ő elvei szerint éljenek. Ha már egyik fél mások elképzelései, elvárásai szerint vezeti az életét, ott már nem is beszélhetünk mérlegről meg serpenyőkről, mert az már alá-fölé rendelt viszony...
Ha az idősebb generáció bölcs lenne, akkor példát mutatna ahelyett, hogy megpróbálnak mindent és mindenkit elnyomni. Csak hogy érzelmileg olyan szinten csököttek az emberek (pontosan emiatt a családmodell miatt), hogy képtelenek a saját orruknál tovább látni.
Én nem várom el egy idősebbtől, hogy ilyen meg olyan ruhát hordjon, és neki sincs joga tőlem elvárni vagy nekem megszabni, hogyan öltözködjek. EZ a kölcsönös tisztelet, és senki ne várjon tiszteletet anélkül, hogy arra képes lenne a másik felé.