wanbo Creative Commons License 2016.01.09 0 0 1852

A kikötővel is az a gond, mint a triciklikkel az egész szigeten: fix árak vannak (biztos van egy triciklis maffia), így a legjbob megoldás, ha egyedül mész és magad intézed, hogy keresel ott 2-3 másik turistát, akikkel meg tudod osztani a költséget. Én a station 3-ról mentem a kikötőbe, kb. 100 peso volt, ha jól emlékszem, de 3 felé osztottuk. 
A szigeten belül is fixek az árak, nem hajlandóak engedni belőle (pl. station 3 - station 2 kb. 60-70 peso, ha jól emlékszem)

Az Orchids-hoz nekem ez az email címem van, erre mindig gyorsan válaszolnak: orchidslynn@hotmail.com

Viszont, ha egyedül mész, és bevállalósabb vagy, akkor nem biztos, hogy ez a legjobb opció, ez akkor szuper, ha többen vagytok (opcionális esetben 3-an), akkor viszont nagyon megéri, mert nagyon jó helyen van és tiszta.  

Foglalás nélkül sem lesz szerintem gond, főleg a station 3 környékén vannak olcsóbb szállások, némelyik hostel stílusban ad ki ágyakat kb. 350 pesoért. Legrosszabb esetben 900-1000 peso környékén amúgy lehet találni szobákat, de ezek általában a főúthoz valamivel közelebb esnek, mint a parthoz (de amúgy a főút sincs messze a parttól)

A főúton is vannak táblák, melyek olcsó szállást hirdetnek, de gondolom nem szeretnél a zajos főutcán megszállni :) 

Előzmény: neomedia (1848)