Helló!
Nekem az a tapasztalatom (eddig 3-szor voltam Boracayon, utoljára Júliusban), hogy nem sokkal drágább a Southwest és hasonló cégek által kínált transzfer, mintha az ember maga oldaná meg, a különbség kb. 150-250 peso; ráadásul időben is gyorsabb, mert különben mindent neked kell megvenni (pl. különböző terminal feek, jegyek; majd a boracayi triciklit is neked kell intézni, aminek az ára fix, nem nagyon lehet alkudozni: pl. a kikötőtől mondjuk station 2-ig olyan 100 peso ha jól emlékszem, ami arányaiban elég drága), mindez viszont a southwestes transzferben benne van, tényleg elvisznek a kiválasztott szállodádig.
Én mindig az Orchids-ban szállok meg, szerintem ár-érték arányban szuper, szezonban 950 peso egy standard fan szoba (szezonon kívül csak a fele!), saját fürdőszobás, mindegyikben egy dupla és egy sima ágy van, tehát minden szoba jó lehet akár 3 főre is, az ár ugyanaz. Van AC és bungalló típusú szobáik is, sőt, tavaly óta azt hiszem ún. villa is elérhető, ami nemrég épült, de az kicsit drága. A station 3-on van, kb. 100 méterre bent a parttól, kb. 15-20 perc besétálni a központba. Az egyik legolcsóbb megoldás Boracayon, tiszta, kényelmes, nagyon jó az atmoszférája.