A T4 billentéséhez nem az Ox88-at hasonlítottam, hanem az olcsó kínai filléres ps-s midi keyboardokat. Az Ox88 kalapácsmechanikás. Én magam nem próbáltam csak a korábbi verzióját, de az árát megéri, ahogy a Nektar LX88 is.
A Roland A90 az valóban nagyágyú volt, kb. 20 éve. Ma már szinte alkatrész nincs hozzá ha javítani kell, s leginkább a műanyag keretbe öntött acél billentyűsúlyok körül töredeznek szét a darabjai. Egy full klaviatúra csere meg annyiba kerülne, mint ha egykori új árában mégegyszer kifizetnéd a hangszert, viszont nem biztos hogy a hivatalos szervizben is akadna még 1-2 oktávnyira való alkatrész is ennyi év után, s ez a hiba előbb utóbb minden akkori Rolandot mára utólér.
Persze van ma is aki használ ilyet, de használtnál sosem tudni milyen volt az előélete, valamint minél idősebb a vas, annál biztosabb, hogy pár kézen átment, pár koncertet megszolgált. Nehéz patyolat állapotban kifogni ilyen old timer dolgokat már. Bár van aki azt vallja, inkább ilyet, mint egy mai kínai műanyagot. Hát mindenben van valami féligazság... (:
Szerintem már van elég alternatíva a választáshoz.