Törölt nick Creative Commons License 2016.01.08 0 0 266

"Nem a zsido vallast irtam. A Bibliat irtam (ha nem, ezt akartam). A zsido vallast nem is ismerem. Az Oszovetseg nem egyenlo a zsido vallassal. A mai zsido vallasban nem olik meg a hazassagtorot, az Oszovetsegben megoltek."

Na, már csak egy lépés és legközelebb már képes leszel be is ismerni, hogy tévedtél! De ez is fejlődés! :)

A zsidóknak egyébként nagyon sok írásuk van még a Tanakhon (Ószövetségen) kívül (pl a Talmudban összegyűjtöttek), ők ezzel alakítgatták, modernizálták a vallásukat, úgyhogy természetesen ők sem élnek már a vaskori szinten.

"Mindenhol ez van, hogy ha a "no tanit" a ferfiak kozott, akkor le van hurrogva."

Tévedés: ez konzervatív körökben van így és nem is véletlenül. Van ám összefüggés abban, hogy vallásos, konzervatív közösségben élsz és aközött, hogy a férfiak az ennek megfelelő patriarchális módon viselkednek. Speciel az én mocskos liberális köreimben a nőket ugyanúgy meghallgatjuk és az alapján ítélünk amit mondanak.

"Pl. Merkel - mindenki tamadja a migrans politikaja miatt. Ez mit mutat? Van egyetlen egy noi vezeto az EU-ban, aki vagy nem jol csinalja a dolgokat, vagy ha jol is csinalja, akkor is lehurrogjak."

Igen, mi sem jobb példa arra, hogy a nőket mindig lehurrogják, mint hogy a világ harmadik-negyedik leghatalmasabb országának élére megválasztották... :D

"Tehat osszesegeben a BIBLIA jo peldat allit elenk."

Ha neked jó... én azt látom, hogy nem vagy te ezzel teljesen elégedett, csak azt nem sikerült felismered, hogy lehet ez másként is. Az már a vallás erejét is mutatja, hogy még a kitörésnek a gondolatától is irtózol.

Előzmény: isabellee (265)