gomba2008 Creative Commons License 2016.01.07 0 1 288

Szia! Nóra kb. mindent elmondott a teleltetésről, a dohányléről is. Nincs mit hozzáfűzni.

A cukros-ecetes-szappanos lé nekem tökéletesen működik kint is. 100%-ban kivégzi a tetveket. Viszont megégeti a növényt, ha nem figyelek, éppúgy, mint a "kemény drogok". Tehát nem tűző napon! Ritkán van rá szükség az udvaron, hiszen ahol zsákmány, ott ragadozó. Előbb-utóbb jönnek a katicák. Az őszibarackra szoktam, mert az erősen hajlamos a tetvesedésre, és a következő évi termést nem akarom kockáztatni. Nomeg nem kell hozzá létra, még kicsi a fa! 

A benti paprikám él, visszavágtam, majd a napokban kap egy zuhanyt, és megy vissza az ablakba. Már hosszabbodnak a napok, a növények ezt tudják. 

Darálás:

A napokban a Carolina Reapereket is ledaráltam. Gumikesztyű kötelező, és nem botmixer, hanem zárt szerkezet. Akár egy KV daráló is megteszi. Nem a lakásban , hanem a teraszon, enyhe szélben, szélnek háttal, így nem kellett maszk. Szélcsendben kell az is. 

Akció után gumikesztyű kuka, a mixert pedig előbb olajjal öblítem át, ez oldja a kapszaicint, és rá lehet önteni a szárított paprikákra. Finom, és baromi erős paprikaolaj lesz belőle. Utána lehet mosogatni. Maszkban, vagy bevállalva a fuldoklást. Hősiesség kérdése csupán...:)

Előzmény: földicserkó (285)