Nálam pozitív ilyen téren is a tapasztalat. Az otthoni laptopra (Core3-as Dell Inspiron) is feltoltam a full Office és a CS6 Adobe Design Collection programcsomagot. Ez elég gyilkos pakk, a profi videovágó, hangszerkesztő, kiadvány- és webszekesztő, grafikai programok találhatók benne. Az irodai Mac gépeinken is ezekkel dolgozunk. Ezek rendesen szívják a processzor vérét, de simán megy minden feltelepített progi. Egyedül az Acrobat Professional nem indult el, a 10-esen. De nem gond a Reader is elég otthon.
Én pont a melegedés miatt láttam neki a clean installnak, mert a 7-essel már úgy melegedett, hogy kezdtem aggódni. Tény, hogy kurva sok program megfordult már azon a rendszeren, biztosan maradt néhány processzorpióca, ezek is csinálhatták a fesztivált. Mindenféle rendszerkarbantartóval, víruspusztítóval rendszeresen kezelgettem, az erőforrás figyelő szerint egyáltalán nem küzdött a processzor. Mégis rohadtul melegedett a gép, sima internetezés alkalmával is. A lányom új ASUS gépe hasonló paraméterekkel rendelkezik, de még szellőző rácsokat is alig találtam rajta mégis alig volt langyos.
Ezért gondoltam, hogy nincs veszteni valóm, mert szerintem előbb-utóbb kifeküdt volna a gépem. Biztos, hogy a porosodás is számított, átfújtam sűrített levegővel szétszedés nélkül. Jött ki belőle, nem mondom, de közel sem annyi, hogy ilyen melegedést eredményezzen. Aztán felpakoltam rá minden progit és meglepetésemre teljesen kihűlt. Azóta alig melegszik, alig megy a ventillátor, nem pirítja le a gyíkomat ha az ölemben van akkor sem. Aztán, hogy ez most Windows 10, vagy porolás érdeme, azt nem tudom, mert külön-külön nem vizsgáltam, de nem is érdekel. Végre tök jó a laptopom is:-) Engem nem zavar a programfrissítés, simán megy a háttérben nem veszem észre, hogy lefogná a gépet.
Ebben a pillanatban végzett az újonc irodai gép (Core2 Dell Optiplex) is a Win10 telepítéssel. Megy mint a golyó. És simán elérem a Macintosh-ok hálózatából is. Ezzel mindig sokat szívtam XP-vel, 7essel. Itt megoldották. Én egyenlőre bírom a 10-est.
De kurvajót hegesztettünk :-)) ideje hazamennem...