Tigris0704 Creative Commons License 2016.01.03 0 0 217

Szia. 

Nem tudom, hogy pontosan mire is vagy kíváncsi. De leszüreteled a szőlőt lebogyózod-kipréseled, majd a mustot kénezed (kb: 1 dkg borkénnel). Erjesztheted hordóban üvegballonban úszófedeles tartályban. Erjedés lehet spontán vagy fajélesztős beoltással (itt vannak véleménykülönbségek, hogy melyik jobb), mikor megáll az erjedés tele töltöd az edényt amiben erjesztetted. Majd mikor már teljesen megállt az erjedés lefejted az erjedési aljról és alap kénezed. Majd mikor már szépen tisztul akkor ismét megfejted (fejtés után akár derítheted is). Utána ha palackozni akarod akkor szűrőd és palackozod.

 

Ha rendesen kezelt a bor ( derítés, szűrés, kénezés) ugyan úgy eláll mint bármely más palackos bor.

 

Előzmény: vadonszülött (216)