Szia!
Nem a HDDről bootol. Ha valami hiba van a HDDvel, akkor a Media menü nem indul el, csak áll, hogy "system starting".
Azt nem tudom, hogy ha teljesen rossz és esetleg nem érintkezik a HDD, akkor mi van, hogy az indulásnál inicializálás hibát talál és azért nem indul el.
Azt lehetne megpróbálni, hogy nem upgrade firmwaret, hanem teljesen új full-t rátenni és utána az upgrade.
Itt van firmware, de nem az upgrade. Ahhoz, hogy ez felmenjen, be kell kapcsolni előtte a rejtett system menüben a downgrade enable-t.
Ez után, ha felment, remélhetőleg jó.
Ha mégis HDD, akkor PATA csatlakozós kell. 67%-t hagy meg a zenének, a többi a térkép. Ezért, hogy rámenjen 5-6GB térkép, kell min. 18GB. De a format még levesz a névleges méretből, ezért szerintem 30GB minimum kell.
Nem kell formatálni, csak beletenni és rátolni a teljes firmwaret, az formatálja. Ja és a jumpert, ami van rajta gyárilag, le kell venni.
Rakhatsz bele SSD-t, de az a baj, hogy a PATA csatolófelület miatt drága, egy 64GB-s normálisabb kb. 25eFt, ennyiért SATA-ból már sokkal nagyobb lenne.
Arra számíts, hogy a HDD cseréhez szét kell borítani az egészet, mert legalul a nyomtatott áramkör alatt van egy csavar, ami tartja a HDD-t.
Ha nem akarsz nekiállni, akkor:
tempomatszereles.hu
(nem én vagyok, nem reklám :) )
:)