"Nem egy tudós, aki ilyen alapossággal folytatta kutató munkásságát, eljutott Isten létezésének felismerésére."
- Valóban vannak ilyen tudósok, de azt a bizonyos felismerést akkor sem tudósként tették, amint egy rendőr se mindig rendőrként, vagy egy orvos gyógyítóként cselekszik.
"Kezdem megszokni , hogy egy kalapban kezelsz minden vallásos embert..."
- Abból a szempontból, hogy a vallásos emberek vallásosak, valóban egy kalapban kezelem őket, mert hogy ez tautológia. :)
"...néminemű lesajnálással fűszerezve."
- Kétségtelenül nem vagyok jó véleménnyel a vallásokról, és emiatt a vallásos emberekkel szemben is vannak ellenérzéseim. Hála égnek én nem egy hívő fundamentalista vagyok, így az ellenérzéseimet pusztán a kritikus szavaimban juttatom felszínre. Azt sem várom el, hogy tetsszen neked vagy más hívőnek ezen hozzáállásom, mert nyíltan bevallom, hogy nem a diplomatikus egyetértés a célom, hanem a haladó értelemben vett vita.
"HIT alapja a hit."
- ÉS pontosan ez vele a gond! Nem bölcs következtetés, sőt, még csak nem is következtetés valamit önmagára alapozni.
"Boldogok, akik nem látnak és hisznek, övék a Mennyek Országa"
- Na és hol marad a felelősségvállalás? Vagy szolgáljuk rendületlenül önmagunk boldogságát, mit sem törődve vele, hogy az esetleg mások kárára történik?
Higgyünk a mennyei megváltóban, ezzel megnyugtatva magunkat, de teret engedve a vallásalapú téveszme minden következményének?
"Vannak azonban a hívők seregében olyanok is, akiknek jutott a megtapasztalásból."
- Pontosan milyen megtapasztalásra gondolsz?