kitadimanta Creative Commons License 2015.12.16 0 0 3293

"Az pedig az örök élet, hogy ismernek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, Jézus Krisztust.

Ezek Jézus Krisztus szavai, melyek a János 17,3-ban vannak lejegyezve. Én Neki hiszek."

Ez csak látszólagos elszakítottság, mert az Atya, a Szentlélek és a Fiú "egy", attól függetlenül, hogy melyikük éppen hol bóklászik.

Azt tudjuk, hogy testünk Isten "ajándéka", a lelkünk meg maga a Szentlélek (része):

1Kor6:19 „Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek temploma, a melyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok?”

Sőt,  Jézussal a Fiu-val is egyek vagyunk, és még az Atyával is:

Jn 14:20 „… én az én Atyámban vagyok, és ti én bennem, és én ti bennetek.”

A Szentháromságtól függetlenül is egyek vagyunk Istennel. - és egymással is:

Rm12:5 „Azonképen sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai vagyunk"

Ezt az apokrifek is megerősítik:

Tamás ev. 77. Jézus mondta: „Én vagyok a fény, mely mindenek fölött van. Én vagyok minden: minden belőlem származik és minden hozzám tér vissza.

Hasíts el egy fát; ott vagyok. Emeld fel a követ és megtalálsz ott engem.”

Mária Magdolna Evangéliuma

22.) A Megváltó azt mondta: „Az egész természet, minden forma és valamennyi teremtmény egymásban és együtt létezik, és ismét feloldódik majd saját gyökereiben.

Az Istentől való elszakítottság az Ószövben érhető tetten, mikor Isten az embertől teljesen külön- és fölötte-álló entitásként jelenik meg.

"Van, amit kijelentésében adott tudtunkra, és van, amit imádságban Rá figyelve személyesen hozzánk szóló szava helyez a szívünkre, és van, amit nem köt az orrunkra. Ez utóbbiról azt mondja, hogy titkok,..."

Tehát gyakorlatilag semmit nem tudsz Isten szándékáról, mert fogalmad sincs arról, mit titkolt el. Csak azt tudod/ismered, amit közölt. Az meg akár a nullával is lehet egyenlő.

"Akárhogyan is, hálás vagyok mindazért, amit Atyám jó terve szerint Szentlélek segített megértenem a kijelentéséből, és hálás vagyok, hogy az élő Istennek van szava hozzám!"

Ha már ilyen mély a hited, megkérdezhetem, hogy ki az a Szentlélek?

Azért kérdezem, mert általában kevesen vannak vele tisztában, s ha valóban érdekel, szívesen megosztom Veled az eddigi kutakodásom eredményét.

Előzmény: magyarpityu (3292)