"A bűn az Istentől való elszakítottság, amit a Biblia halálnak mond."
Hol van ez leírva? - kérdezed
"Az pedig az örök élet, hogy ismernek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, Jézus Krisztust." Ezek Jézus Krisztus szavai, melyek a János 17,3-ban vannak lejegyezve. Én Neki hiszek.
Honnan tudod, mi az Isten akarata? - kérdezed
Van, amit kijelentésében adott tudtunkra, és van, amit imádságban Rá figyelve személyesen hozzánk szóló szava helyez a szívünkre, és van, amit nem köt az orrunkra. Ez utóbbiról azt mondja, hogy titkok, melyek nem ránk tartoznak, és ne kívánjuk, ami nem a miénk, de ragadjuk meg örömmel, ami viszont a miénk, mert számunkra jelentette ki, és Krisztusban nekünk adta! Vannak dolgok, melyeket most még nem tudunk, de növekedve a hitben és szeretetben, amint Isten munkája megérik bennünk, akkor majd az Úr az általa rendelt időben tudtunkra hozza azokat. Aztán vannak dolgok, ami majd előtte megállva világos lesz, de ebben a testi létben elrejtve marad előttünk, ezeknek ott kell majd világossá válniuk. És vannak, melyeket ott sem fogunk megtudni, megérteni, mert talán azok nem fontos kérdések, talán most piszkálják a képzeletünket, most kívánkozunk bekukkantani a kulisszák mögé, meglesni olyan dolgokat, melyek nem ránk tartoznak. Annyi sok megismerni való van körülöttünk, annyi mindenre rácsodálkozhatunk az Isten csodálatos bölcsességéről bizonyságot tevő világban, annyi minden felfedezni valót hoz elénk az Úr, hogy felismerjük a teremtett világban az Ő munkáját és tevékeny jelenlétét! Akárhogyan is, hálás vagyok mindazért, amit Atyám jó terve szerint Szentlélek segített megértenem a kijelentéséből, és hálás vagyok, hogy az élő Istennek van szava hozzám!