Elnézést kérek, hogy megtöröm az újabbnál-újabb fajták által generált "mámort", egy számomra aggasztó kérdésben kérném szíves véleményetek:
Mint a fajtaválasztásnál korábban írtam, sikerült az ősz folyamán pár oltványt beszereznem, amiket különböző okokból /nincs meg a végleges hely, s azt tapasztaltam, hogy nagyobb cserépben indítva jobb az eredés és a kezdeti fejlődés/ nem ültettem el a szabadba, s kupacoltam fel, hanem nagyobb konténerekbe ültetve egy veremben teleltetem őket...
2-3 nappal ezelőtt voltam a veremben, ahol többségében burgonyát, cukorrépát, gyökérzöldséget és sütőtököt tárolok, s azt tapasztaltam, hogy a szőlő vesszőkön, a rövidke kis nemes részeken, pontosabban csak az alvó állapotban lévő rügyeken ilyen gombafonál jellegű, penészre hasonlító kis szőrszálak jelentek meg...
Valaki találkozott már ilyennel? Lehet tudni, hogy mi lehet ez?
3-4 éve van meg a verem, de eddig a többi zöldséggel semmi ilyen penészes-rothadásos dolog nem történt, s most legnagyobb meglepődésemre tapasztaltam a teleltetett szőlőkön ezt a jelenséget...
Tudom, hogy ez alapján nem annyira lehet megállapítani, hogy mi is lehet ez, de véleményetek szerint lehet ebből komolyabb gond tavaszra? Szükséges lenne valami kontakt gombaölővel lepermetezni, hogy akár mi is ez, tovább ne terjedhessen?
Köszönöm előre is segítő szándékotok!