szölőszem Creative Commons License 2015.12.15 0 1 1828

Én már rendeltem a Slovplant-tól,helyesebben jártam náluk személyesen 4 éve.Pozsonytól É-ra egy kis faluban vannak/Limbach/.

A véleményem,és tapasztalatom:NAGYON drágák.Ráadásul nem mindig azt adják,ami rá van írva a cédulára.Én 12 fajtát vettem tőlük,amiből 4 fajta nem az lett,amit kértem,de azon a néven adták.

Amit adtak a kért fajták helyett,az mind rosszabb fajta volt.Magyarul:átverés.

A Demetra /Diemetra/ fajta sajnos nem vált be,betegségre eléggé hajlamos,a bogyó héja nagyon rágós,sok fürtöt hoz,de rosszul termékenyül,valószínű azért,mert nőivarú.Kap még egy esélyt.Majd meglátjuk.A Slovplant helyett a cseh vinnarevát ajánlom/www.vinnareva.com/.vagy a lengyeleknél:

e-sadzonka.pl,/nagyon korrektek/,vagy az ukránoknál shop-vine.ua,/kicsit nehézkes az áthozatal,esetleg nem árt egy Kárpátaljai kapcsolat./,vagy a német rebschule-schmidt.de

Ezeknél a kertészeteknél lehet próbálkozni.A tanulópénzt sajnos mindig meg kell fizetni.Itthon Mo.-n

a jó fajtákat sajnos nem lehet beszerezni!!!.Vajon miért??

Jövőre,/egy év mulva/ha meglesz a szőlő-iskolai engedélyem,elsőnek az országban nálam beszerezhetők lesznek ezek az új fajták,melyeknek tesztelése folyamatban van.

Előzmény: zola123 (1824)