Sándor111 Creative Commons License 2015.12.13 0 0 3937

Itt van két ötlet (korábban már felraktam őket egyszer). Nem kell angolul tudni ahhoz, hogy az ember lássa, mi folyik itt. A második videón az egyik oldalon még kissé ki is ásták, hogy meg tudják dönteni:

Ezek már nagyobb bokrok esetén alkalmazott módszerek. Nálam még kisebbek, a legnagyobb is másfél méter alatti. A vesszőket vagy levágtam hogy csak 1 maradjon, vagy az oldalvesszőket madzaggal hozzákötöttem a törzshöz. (Egyébként is fának nevelem őket.) Már most szúrok köréjük kb. 15cm távolságban kör alakban kb. 6-7 egyenes botot (árnyékban nőtt fűzfavesszők) kb. 2-3cm vastagok. Ezek között fóliát húzok majd ki és az így kapott hengerbe komposztot öntök majd. Homok lenne még jó de az nálam nincs, agyagos a talaj, de annál meg fennáll a penészesedés veszélye. A komposztba télre majdnem mindig belemegy 1-2 lódarázs királynő, azok viszont tudják, hol jó telelni. (Hol van a legmelegebb.) A komposzt korhadása még nem 100%, de már majdnem az. Már most 40-50cm vastag szalmával terítem a komposztdombot: ha látom hogy esetleg szükség lesz rá, fagyban is azonnal ki tudjam extra munka nélkül venni.

Előzmény: Stefi68x (3934)