Zizikus Creative Commons License 2015.12.12 0 0 1353

Szia!

Elsőként köszönöm a válaszokat mindenkinek!

Épp ezért nem is vágtam bele az arduinos projectnek (egyelőre), mert rögtön a sebesség problémába ütköztem. Tanulni, megérteni, eredményeket felmutatni azért azzal is lehet, mert a prototípus elkészültéig néhány biztosan megpörkölődik! :-)

Csak 4MHz az SPI az Arduinon? Azt hittem, hogy a beépített óra frekvenciájával képes meghajtani... Sebaj, megoldom másképpen.

Léteznek nagyon komoly de ennek ellenére még mindig olcsónak nevezhető AD konverterek (TI pl) amik nekem jók lennének, de azokban nincs , vagy csak kevés memória. A memória azért kellene, mert a mérés tényleg off line lenne, így sokkal gyorsabb mintavételezés érhető el, valamint nem kell annyit gondolkodni, hogy mennyi óraciklust visz el egy közbeiktatott kontroller. Ezek előnye továbbá, hogy több mintát tudok venni.

Az azonnali feldolgozás annyit jelent, hogy az adott számú minta után meg kell jeleníteni, FFT-vel szűrni stb a PC-n, majd ha minden ok, akkor mehet a következő mérés. Itt jön a képbe az idő...

"Ha feltétlen fontos az azonnali feldolgozás, akkor a legkézenfekvőbb valamilyen automatizmus futtatása a PC-n, egy külön USB port, aztán hajrá! Kis ügyekedéssel megoldható, hogy a mentett 256 kB-os csomag mass storage eszközként egyszerűen (és automatikusan) áthúzható legyen a PC-re."

Ez már tetszik!!!! :-)

Az egész ARDUINO ott jött csak a képbe, hogy az adatokat a PC felé annak segítségével küldeném, de ha nem szükséges, az még jobb!

Már sokat segítettetek! Köszönöm! Ha van még javaslatotok, akkor ne kíméljetek! :-)

Málna PC-azért nem szimpi eddig, mert ott meg Linux fut, nem tudom mennyire gyorsan boot-ol, mennyire stabil, stb.

Azonban, ha megoldható egy cél gép megalkotása, akkor ok! :-)

Előzmény: Prof (1352)