djuice Creative Commons License 2015.12.09 0 0 17479

A "Hammond konzol" nem tudom jelen esetben itt mit takarhat(?), mert számomra pl. egy ilyet:

vagy méginkább 1 ilyet: 

Az viszont tény, hogy derekas böszmeség egyrészt ilyen hírességektől hogy rendes hangszer mellett "papírtrombitán" játszanak. Téves az a közmondás szerintem ugyanis, hogy bármi jól szól ha jól játszanak rajta.

Mondjuk mélyebben vizsgálva a dolgot, a Korg Oasysban (ami egyébként belül egy PC + Linux!) benne van a CX3 virtuális orgona modellezése, s bár nem tudom a Goff orgonához mennyi köze van a hangjának, azért mégis egy bizsunak tekinthető a karátos gyémántok vitrinében, hogy azt mondjam, ízlésromboló valóban.

A Kurzweilről meg inkább nem nyilatkozom bővebben. KB3 modellezés ide vagy oda, az szinte a legviccesebb klónozás az összes eddigi közzül saját megítélésem szerint. A zenészaprón 160 fut most egy ősi VK7-es Roland, ami helyből leiskolázza ennyi év után is szerintem.

Szóval valóban én sem értem ezt a hasonlatképp "luxus Mercibe koszos gumicsizmával" kérdéskört!

Ott a Kék Nyúl! Nem milliomos sztárok és képesek Magyarországon eredeti Hammondot cipelni és azon is játszani a bulikon. Akkor előbbiek???

Bár nyilván van az a réteg is, aki technikailag absz. inkompetens és ha Casiot raknak a keze alá, neki az is "jó" lesz. Erről csak Halász Jani jut eszembe a Charlie Bandből. Évekig egy reménytelen Korg 01/W-n nyekergette a legborzasztóbb gyári szintetikus orgona presetet, pedig ilyen téren egy kis VK8m vagy az előző kis XM1 is esztétikusabb hangzást képviselt volna, nem megerőltető módon, hisz ott a cuccolást is roadok végzik már. De hát ki mennyit ad a külsőségekre...

Előzmény: bazookabill2 (17477)