dmmddm
2015.12.09
|
|
0 0
853
|
Ha már kultúrtopik, én is beszámolok valamiről. Valamikor október végén egy hétköznap estére az unokatesóm elcsábított a Budai Vigadóba (Hagyományok Háza) a Magyar Állami Népi Együttes műsorára. Gonosz vagyok,de azt hiszem azért engem,mert a családjából nem volt hajlandó senki elkísérni:)) Én se kitörő örömmel mentem hétköznap este, ráadásul előző nap valami történt is,ami miatt kétséges volt,hogy elmegyek-e. Mindegy,végül is úgy alakult,hogy megnéztük a műsort. Sose voltam még a Budai Vigadóban - a Batthyány térhez van közel - már ezért is érdemes volt elmenni. Jó háromnegyed ház volt és javarészt külföldi turisták. Megkezdődött az előadás, különböző magyar tájegységek népviseletei, táncai,énekei, Herczku Ágnes volt a szólista. Percek alatt olyan hangulat kerekedett, hogy csak na, a külföldiek kiabáltak, bravóztak és én is azt mondtam a végén,hogy még elnéztem volna... :) Egy dolgot hiányoltunk,hogy valahova nem írták ki,hogy éppen milyen tájegység táncai,zenéi, népviseletei vannak színpadon. |
|