Üdv!
Segítséget/ötletet szeretnék kérni. Van egy ES9J4S motorkódú autóm. Olyan hibajelenséggel, hogy a motor gyorsításkor néha rángat. Ugyancsak gyorsításkor hol nincs ereje, hol megindul, mint a veszedelem. Ez a fizikailag érezhető hibajelenség. A másik az, amit hallani lehet: több állás után indításkor szinte mindig egy kattogó/kopogó hangot ad ki a motor, főtengely fordulatonként egyet, mint ha egy dugattyú csinálná. Ez úgy múlik el, ha kap egy hirtelen gázt, minimum 3000-es fordulatra és már normális is a hangja és a kopogás nem is hallható egy hosszabb állást követő indításig már.
Amit már ellenőriztem:
semmilyen hibakód nincs az autóban, kapott 6 db új gyertyát, 6 db új gyújtótrafót, új olajat (Total Quartz Ineo ECS 5W-30), szűrőket (üzemanyag, pollen, levegő, olaj), benzinnyomás rendben van, hűtővíz rendben, olajat egy grammot nem fogyaszt, fogyasztás 11-12 körül van fele város, fele 50 km-es országúti, injektorok bemérve (olyannak minősítették őket, mint az újak), falsot nem szív, értékek (lambda, fojtószelep állás, hőmérsékleti szenzorok, stb) mind rendben vannak, tehát leheletnyi jele sincs semmiféle hibának.
Az autóban 120.396 km van, ami valós (második tulaj vagyok, van szervizkönyv és az autó teljes állapota is ezt adja, valamint egy idős egyetemi tanáré volt az autó, akinek halála miatt került hozzám a gép).
Az autóban lévő 120.000 km-ből és ebből kb. 90.000 városban került bele, mert az előző tulaj szinte csak munkába járni használta. Megtettem vele nagyobb utat (több száz km) megállás nélkül, de az sem használt neki. Lerakódás vagy koksz sehol nincs benne, a fojtószelep is szinte fémtiszta.
Várom az ötleteket/tanácsokat a hibával kapcsolatban, melyeket előre is köszönök!