Helló!
Megmondom őszintén, én még nem hallottam olyanról, hogy valaki ne tudta volna elhagyni Boracayt. Mikor mész? Ezt csak a legdurvább tájfun kellős közepén tudnám elképzelni, de ahhoz óriási balszerencse kell, hogy mondjuk 24 óráig ne induljon hajó Boracayról. A szigeten rengeteg a turista, a hajóút kb 10 perc és kora reggeltől késő estig járnak a kompok kb. 5-10 percenként. Ezzel biztosan nem lesz gond.
Boholról én még mindig tartom, hogy csak a csokihegyek miatt felesleges az odaút, az eredeti terv nagyon rohanós. Véleményem szerint vagy Boholt, vagy Boracayt ki kell hagyni, és a rá szánt időt máshol tölteni.
Boracay nekem amúgy nagyon bejön, viszont az is egy jó megoldás lehet, hogy a Boracayra szánt időt Boholon tölteni. Tengerpart témában úgyis ott lesz Palawan (Boracay ugye a tengerpartjáról híres, sok egyéb nincs), Boholon így több idő lenne szétnézni! A snorkel és búvárkodás Balicasagnál szuper (Panglao-ról könnyen elérhető), szinte garantáltan lehet teknősöket látni. Panglao strandja viszont felejtős a többi strandhoz képest, így attól ne várj sokat!