gaston63
2015.12.01
|
|
0 0
4476
|
Akkor ahogy írtam, ízlések és pofonok.... Nálunk az édesapámnak volt Ceglédi óriás, de mint írtad fagy és monília érzékeny, valamint egyik évben jól terem, következő évben szinte nulla(nálunk). Pont ezek miatt kerestem kb. 20 éve valami mást. Az akkor "új" Pannónia (legalább is számomra új és akkor még nem volt elterjedt a net) megfelelő megoldásnak tűnt és sztem. az is lett. Azóta apám is kivágta a Ceglédi óriást és két Pannóniát ültetett. Igazából a feleségem "rajong" a fajtáért, szerinte sokkal finomabb mint az apósé.... Mondjuk én is teljesen elégedett voltam vele (én nem vagyok ilyen rajongós típus), viszont a túlkötés elég sok munkát adott adott. Egyszer úgy hagytam, háááááát......... ízetlen, apró vacak lett az eredménye. Virágzáskor két-három permetezés monília ellen+egy moly ellen és kb. ennyit kellett rááldozni és termett rendesen. Az előbb nem említettem, de jutott eladásra is. Még erősen gondolkodom, keresem (lehet újra Pannónia lesz) a következő fajtát, csak a francnak van kedve x évesen(látszik a nicknévből) majd még ritkítani is.
Szóval fiataloknak: Pannónia(no meg magyarok vagyunk)
Ettől függetlenül, várok még javaslatokat.
üdv: gaston63
|
Előzmény: Pro.polisz (4474)
|
|