Pro.polisz
2015.12.01
|
|
0 0
4474
|
Ceglédi arany kajszi a rózsakajszi felmenő miatt kicsit rostos, de egyébként jóízű, bőtermő. Nálam sajnos az az 1 fa ami volt, hamar kipusztult. A bergeron jófajta, bírja a hazai klímát, késői érésű. A pannóniát nem kóstoltam, de nem túl gyakran írnak róla. Azon gondolkodom, hogy lehet keverem a Budapest fajtával, azt se sokat emlegetik. A gönci/magyar kajszi sokoldalú, jól használható, de nekem a ceglédi óriás termése a kedvencem: "házikerti" fajta, nagyméretű, éretten lédús, rendkívül zamatos, de nem jól szállítható, korai virágzású, fagy és monilia érzékeny. Most próbálkozom újabb, modernebb fajtákkal: orangered, kuresia, tardicot, big red, tsunami. Több helyem nincs. Ezek közül az orangeredet lehet legkönnyebben kapni.
Szerintem.... |
|