Gyula20 Creative Commons License 2015.11.30 0 0 37733

Egy zsák , 15 kg. száraz bogyó és 12 db. talán 1.2 kg. dobozos valami, húsos dolog , ez a havi.

De tovább nem bontom a témát , mert másodperceken belül eltanácsolnak erről a helyről!

Ami viszont úgy érzem idevaló . Majd kétszáz kákit szedtem le. Az első időben naponta 2-3 db. 

volt fogyasztható . Ma lementem a pincébe 10 db.-ot hoztam fel .

A pincében nyilt , ásott kút van, a hőmérséklet kb. 12-13 fok.

Szerintem megfelelő a páratartalom is. 

Viszont úgy tűnik , hogy a kákinak ez meleg, vagy más gond is van?

A múlt évben vagy húsz étkezési tököt vittem le a pincébe , általában januárig megmaradnak.

Valahogy októbertől elkezdtem a pincét ozónnal sterilizálni / mármint ozón gázzal / , havonta 

kb. 1 napig ment a gázfejlesztő , talán  két hónappal meghosszabbította a felhasználhatóságot.

Sajnos az idei évben nem tudtam vele kisérletezni mert elromlott , nyáron sokan kérték kölcsön ,

pince és penészes szobák sterilizálására.

Most itt a ragyogó alkalom , jön a tél , lezárultak a kerti munkák , elkezdek építeni egy nagyobb teljesítményű ozón generátort.

Remélem a következő évben sokkal nagyobb lesz a káki termés , talán már az újabb fáim is beindulnak , gondoskodni kell a tárolásról.

Azonosítás szerint az egyik fám Ragno , nagyon nagy és igen finom ízű , de nagyon gyorsan 

beérik a pincében. A többi talán kicsit tovább tartható. 

A másik fámat a Te gyümölcsödről próbáltam azonosítani  tipónak !

Egyébként az sem baj ha nem az a neve , egyenlőre nem tervezem nevesíteni a piacon!

Pár darabot hagytam kint, az első fagyokat  is megkapta. Még nem tudom milyen lesz ,még teljesen kemény.

Ha már nagyobb a termés ,nem nagyon kell a konyhában érlelni , érik az szép lassan , /gyorsan /a tároló helyen is.

A Te ültetvényed merre van , vagyis hol ?

Üdvözlettel:Gyula

Előzmény: gomba2008 (37730)