kgaboroo Creative Commons License 2015.11.30 0 0 37367

Én tegnap voltam a győri Árkád MM-jában. Most van pár darab közel másfél millás tévé kirakva szinte egymás mellé így lehetett vizslatni őket.

Tény, hogy a reklámfeliratok és az animációs filmek, képek jól mutatnak rajta. Viszont ment rajtuk egy valamilyen történelmi film valahonnan a Gladiátor korszakából bemutatóként .....hát az valami rettenet volt. A fényes részeken a túlzott világosság, amihez párosul némi kromatikus aberráció. A fekete olyannyira túlzott, hogy nincsenek részletek. Ment rajtuk egy éjszakai város filmje, minden fényárban úszik és abszolút nem valósághű. Részletgazdag meg minden, de egy éjjeli városkép még csak nem is hasonlít hozzá.

A mozgásmegjelenítésben pedig durva utánhúzások vannak. Teljesen értelmetlennnek látom a fullfull hádét mert ettől mégjobban szembetűnő. És minél nagyobb a képernyő annál jobban látszanak a hibák.

Nem is tudom ha beszarik a plazmám akkor milyen alternatívát válasszak helyette. Egyszerűen le kell nyelnem a békát és majd hozzászokik a szemem a látványhoz.

Remélem azért pár év múlva már előrébb lesz a képtechnika. Nem kéne arra koncentrálni, hogy minél vékonyabb legyen egy tévé, meg, hogy hajlítható legyen a képernyő. Ki a franc hajtogatja, a hajlított képernyőt meg a falra sem tudom felakasztani mert hiába 7 mm vastag, a hátulján ott van a kidudorodó armatúra.  

Az anyámnak biztos tetszene mert hiába sorolnám neki a hibákat, ők egy olcsó lcd-n nézik a világot. Számukra az oled istenkirály lenne.:-)))

Előzmény: cs!rke (37365)